Metoda secretiei cervixului

 

Consistenta secretiei vaginale se va schimba in timpul ciclului menstrual. Intr-un ciclu obisnuit exista 3-4 zile „uscate” urmate in a 5a zi de menstra.

Metoda secretiei cervixului

Umiditatea mucusului creste in fiecare zi, atingand apogeul in cea de-a 9a zi. Secretia este usor de identificat in acea zi. Ea este mai abundenta si deschisa la culoare. Ea a fost comparata cu albusul de ou.

Ovulatia are loc atunci cand secretia este foarte abundenta.

 

Iata cum te poti folosi de aceasta metoda pentru a determina perioada de ovulatie:

Pasul 1: Aduna secretia vaginala cu ajutorul degetelor stergandu-te din fata inspre spate. Iti poti introduce unu sau doua degete in vagin in asa fel incat sa poti simtii cervixul si pozitia sa. Este el usor sau greu de atins(adica este mai jos sau mai sus)? Cum se simte el? Este deschis sau inchis?

Pasul 2: Studiaza secretia si noteaza in fiecare zi schimbarile in functie de culoare (galbena, alba, transparenta, inchisa la culoare), consistenta (subtire, cleioasa) si dupa cum o simti (uscata, umeda, lipicioasa, alunecoasa).

Pasul 3: Ovulatia are loc atunci cand secretia este transparenta, foarte alunecoasa si multa. Cervixul va incepe sa se deschida si sa se ridice. El va fi mai greu de atins si vei inregistra o crestere in dimensiune.

Dupa ovulatie, cervixul va incepe sa prezinte schimbari: se va inchide, va fi mai usor de atins pentru ca se va lasa in jos.

Nu faceti spalaturi vaginale si nici nu folositi spermicide in aceasta perioada pentru ca se pot inregistra infectii iar secretia isi poate modifica consistenta si aspectul.


Autor: E-fertilitate.ro | Data: 17-03-2018 06:40

Vezi toate articolele
Cuvinte cheie:
Metoda secretiei cervixului, fertilitate, infertilitate, e-fetilitate, www.e-fertilitate.ro

Comentarii | Comentariul tau

Produse recomandate


 • Detalii

 • Detalii

 • Detalii

 • Test de fertilitate - STOC EPUIZAT

  Test de fertilitate - STOC EPUIZAT

  - STOC EPUIZAT- Acest produs este indisponibil! Este cea mai buna alegere pentru femeia moderna -... Detalii

ILIFT - totul pentru frumusetea ta!

PROTECTIA CONSUMATORILOR - ANPC - http://www.anpc.gov.ro

Reteaua de magazine online Reteaua de magazine online loveRnet

E-fertilitate.ro - Vrei sa stii cand este momentul optim pentru a concepe un copil?Vrei sa stii cand trebuie sa ai grija caci exista riscul unei sarcini nedorite? Vrei sa-ti imbunatatesti tonusul? Vrei sa afli daca esti insarcinata?Nu stii ce produsele pentru fertilitate sa folosesti ... ACCESEAZA www.e-fertilitate.ro si AI RASPUNSURILE GATA !!!!