Temperatura bazala: o metoda eficienta de determinare a ovulatiei!

Temperatura bazala: o metoda eficienta de determinare a ovulatiei!Una din multele schimbari care au loc in corpul unei femei atunci cand trece prin ciclul menstrual este cresterea temperaturii in pragul ovulatiei. In timpul primei parti a ciclului, temperatura corpului este mai scazuta. Odata cu ovulatia, termperatura corpului creste (pentru a crea un mediu propice ovulului fertilizat) si ramane asa pana la inceputul unui nou ciclu menstrual. Temperatura creste datorita progesteronului, al carui nivel creste odata cu ovulatia.

"Inregistrandu-ti temperatura in fiecare zi – si notand un grafic al schimbarilor ei – vei stii cand incepe ovulatia si vei putea determina cicluri viitoare de ovulatii"

Tineti minte ca o crestere subita a temperaturii inregistrate de termometru nu inseamna ca sunteti pe punctul de a intra in perioada ovulatiei, inseamna ca tocmai s-a produs fenomenul. Notand aceste schimbari si stiind procesele si reactiile corpului dvs veti afla care este cea mai fertila perioada a dvs.

Pentru ca le ajuta pe femei sa determine perioada de ovulatie, calendarele sunt cele mai bune metode atunci cand planuim o sarcina, acest lucru dupa ce o femeie intelege si stie foarte bine ce inseamna ciclul menstrual si ce implica el.

In primele  doua saptamani de ciclu menstrual, temperatura corpului este mai mica (36,1 grade C pana la 36,38 grade C),datorita prezentei estrogenului. Odata cu ovulatia, temperatura creste datorita nivelului de progesteron, creand un mediu propice instalarii unei sarcini. Se va inregistra o crestere mica de temperatura, aceasta durand pana la sfarsitul ciclului menstrual.

Cum trebuie luata temperatura bazala?

Temperatura bazala a corpului dvs poate fi luata cu un termometru special pentru asa ceva. Cele mai bune termometre sunt cele mai mari care pot fi mai usor de citit, ori cele digitale. Tine-ti minte ca trebuie sa vedeti o modificare mica, de doua-trei liniute, asa ca alegerea unui termometru bun va fi cruciala.

Important! Temperatura trebuie luata inaintea activitatilor fizice de orice fel, dupa cel putin trei sau patru ore de somn. Asigura-te ca ai citit instructajul termometrului si, daca ai nelamuriri, cere ajutorul unei persoane avizate.

Ia-ti temperatura la prima ora in fiecare dimineata, primul lucru pe care il faci atunci cand te trezesti. Trebuie sa ramai in pat (activitatea fizica iti poate creste temperatura corpului) si evita sa mananci, sa bei sau chiar sa te misti. Ori introduci termometrul in gura – ori in rect – si asteapta cateva minute. Inregistreaza fiecare temperatura.

Fa o diagrama a temperaturii. Incepe intr-o zi a ciclului tau menstrual – prima zi de menstra – sa-ti masori temperatura in fiecare dimineata si fa-ti un grafic al ei. Vei constata cresterea subit, gradual, sau lent. Graficul va varia de la ciclu la ciclu.

Pentru cele mai multe femei, temperatura de 35-36 de grade C e normala inaintea ovulatiei, si intre 36 si 37 de grade C dupa ovulatie. Facand un grafic cu aceste temperaturi, si observand diferentele, oricat de mici ar fi ele, poti sa stii cand este vorba de perioada de ovulatie.

Retineti ca aceasta metoda va va indica perioada in care ovulatia deja a inceput. Daca vreti sa aflati perioada exacta a inceperii ovulatiei sunt recomandabile TESTELE DE FERTILITATE - EASY TEST- care sunt foarte eficiente - 99,9 % GARANTAT!!!.

Detalii despre testul de fertilitate EASY TEST


Autor: E-fertilitate.ro | Data: 17-03-2018 06:41

Vezi toate articolele
Cuvinte cheie:
Test de fertilitate - EASY TEST, Termometru digital Minut Digi Temp,Temperatura bazala, www.e-fertilitate.ro, fertilitate, infertilitate

Comentarii | Comentariul tau


 • georgiana (23 Apr 2009, ora 20:33)

  o prietena mi-a zis ca poti afla daca esti insarcinata cu termometru........il introduci in vagin si dak temperatura este 37 atunci e pozitiv.e adevarat?????????????
Produse recomandate


 • Detalii

 • Detalii

 • Detalii

 • Test de fertilitate - STOC EPUIZAT

  Test de fertilitate - STOC EPUIZAT

  - STOC EPUIZAT- Acest produs este indisponibil! Este cea mai buna alegere pentru femeia moderna -... Detalii

ILIFT - totul pentru frumusetea ta!

PROTECTIA CONSUMATORILOR - ANPC - http://www.anpc.gov.ro

Reteaua de magazine online Reteaua de magazine online loveRnet

E-fertilitate.ro - Vrei sa stii cand este momentul optim pentru a concepe un copil?Vrei sa stii cand trebuie sa ai grija caci exista riscul unei sarcini nedorite? Vrei sa-ti imbunatatesti tonusul? Vrei sa afli daca esti insarcinata?Nu stii ce produsele pentru fertilitate sa folosesti ... ACCESEAZA www.e-fertilitate.ro si AI RASPUNSURILE GATA !!!!