Testele de sarcina

Testele de sarcina

După fenomenul de ovulatie, ovulul apt pentru fecundatie este captat de trompa. In cazul in care, in treimea externa, intalneste spermatozoidul, are loc fecundatia. La scurt timp de la concepţie începe secreţia de gonadotropină corionică umană, hormon secretat doar în timpul sarcinii. Nivelul de gonadotropină începe  să crească rapid, devenind detectabil atât în sânge cât şi în urină.

Testele de sarcina

Cele mai populare teste de sarcină sunt cele care folosesc mostre de urină, fiind disponibile în diferite forme: tip bandă sau tip casetă.
Trebuie menţionate în mod expres testele de sarcină tip stilou, apărute relativ recent, care prezintă un mare avantaj din punctul de vedere al igienei. De asemenea, merită a fi menţionat faptul că, în prezent, acurateţea testelor de sarcină este de cca 99, 9%, gonadotropina din urină fiind detectabilă încă din a 7-a zi de la concepţie.


Autor: Dr. Ioncu Banu | Data: 17-03-2018 06:41

Vezi toate articolele
Cuvinte cheie:
Testele de sarcina

Comentarii | Comentariul tau

Produse recomandate


ILIFT - totul pentru frumusetea ta!

PROTECTIA CONSUMATORILOR - ANPC - http://www.anpc.gov.ro

Reteaua de magazine online Reteaua de magazine online loveRnet

E-fertilitate.ro - Vrei sa stii cand este momentul optim pentru a concepe un copil?Vrei sa stii  cand trebuie sa ai grija caci exista riscul unei sarcini nedorite? Vrei sa-ti imbunatatesti  tonusul? Vrei sa afli daca esti insarcinata?Nu stii ce  produsele pentru fertilitate sa folosesti ... ACCESEAZA www.e-fertilitate.ro si AI RASPUNSURILE GATA !!!!