Fertilizarea intrauterina

Fertilizarea intrauterina este procedura care consta in introducerea spermei in uterul femeii, facilitand astfel fertilizarea. Aceasta procedura nu implica manipularea ovulelor, deci nu este considerata o modalitate de reproducere asistata precum fertilizarea in vitro.

Ce este fertilizarea intrauterina?

Este un tratament care se foloseste de o sonda speciala pentru a directiona un numar de spermatozoizi in uter. Scopul este cel de a mari numarul spermatozoizilor ce se indreapta catre tuburile falopiene, deci de a mari posibilitatea fecundarii ovulului.

Cand recurgem la fertilizarea intrauterina?

Fertilizarea intrauterina este adesea optiunea cuplurilor care au incercat sa aiba copii, dar din diverse motive nu au reusit. Aceasta metoda este folosita in cazurile urmatoare:

 • Cantitate mica de sperma
 • Motilitate scazuta a spermatozoizilor
 • Mucus cervical ostil, adica foarte gros ce nu permite patrunderea spermatozoizilor
 • Disfunctii sexuale


Desi inseminarea intrauterina necesita ca spermatozoizii sa fecundeze ovulul in modul lor natural, este foarte important ca ei sa fie sanatosi si sa aiba o mobilitate buna. Inseminarea intrauterina ofera aceste avantaje spermei de la inceput, insa spermatozoizii au sarcina de a-si cauta singuri ovulul.

Cum functioneaza inseminarea intrauterina?

Fertilizarea intrauterinaAceasta procedura este simpla si poate fi aplicata femeilor fara a necesita tratament medicamentos pentru a genera eliberarea ovulelor. Multi doctori vor incuraja consumul de medicamente cu scopul de a mari sansele de a ramane insarcinate.

O mostra de sperma va fi procesata in laborator, unde se vor separa spermatozoizii de lichidul seminal. Cu ajutorul unei sonde speciale se va injecta sperma procesata direct in uter. Acest proces va mari sansele unei sarcini. Inseminarea intrauterina nu dureaza mult si nu este deloc inconfortabila. Urmatorul pas dupa aceasta procedura este sa asteptati simptomele sarcinii.

Ce rata de succes are inseminarea intrauterina?

Femeile tinere au sansele cele mai mari de a ramane insarcinate, comparativ cu femeile cu varsta peste 35 de ani, insa in general, rata de succes variaza intre 10-20%.
In inseminarea intrauterina, la fel ca in orice alta inseminare artificiala, succesul operatiunii depinde de sanatatea spermei si a corpului femeii.


Autor: E-fertilitate.ro | Data: 17-03-2018 06:40

Vezi toate articolele
Cuvinte cheie:
Fertilizarea intrauterina

Comentarii | Comentariul tau

Produse recomandate


 • Test de fertilitate - STOC EPUIZAT

  Test de fertilitate - STOC EPUIZAT

  - STOC EPUIZAT- Acest produs este indisponibil! Este cea mai buna alegere pentru femeia moderna -... Detalii

 • Detalii

 • Detalii

 • Detalii

ILIFT - totul pentru frumusetea ta!

PROTECTIA CONSUMATORILOR - ANPC - http://www.anpc.gov.ro

Reteaua de magazine online Reteaua de magazine online loveRnet

E-fertilitate.ro - Vrei sa stii cand este momentul optim pentru a concepe un copil?Vrei sa stii cand trebuie sa ai grija caci exista riscul unei sarcini nedorite? Vrei sa-ti imbunatatesti tonusul? Vrei sa afli daca esti insarcinata?Nu stii ce produsele pentru fertilitate sa folosesti ... ACCESEAZA www.e-fertilitate.ro si AI RASPUNSURILE GATA !!!!