Injectia intracitoplasmatica cu sperma - ICSI

Injectia intracitoplasmatica cu sperma: ICSI

Inainte, atunci cand infertilitatea in cuplu era cauzata de alterarile, sau numarul mic sau chiar lipsa totala a spermatozoizilor(azoospermie), singura solutie era cea de a folosi sperma unui donator. In prezent insa, cu ajutorul tehnologiei moderne, aceste probleme au fost solutionate cu ajutorul fertilizarii in vitro, prin metoda injectiei intracitoplasmatice cu sperma.

ICSI  este o terapie complementara a FIV-ului, terapie ce ofera sanse de a avea copii unor cupluri afectate de infertilitatea masculina.

Aceasta terapie este dificila din cauza marimii microscopice ale spermatozoizilor (7 microni, in comparatie cu ovocitul care masoara 300 microni).

Ce inseamna injectia intracitoplasmatica cu sperma?

Inseamna o injectare directa a spermatozoizilor in ovulele obtinute in urma procedurilor pe care le presupune fertilizarea in vitro.

Este vorba de fapt de o mica interventie asupra ovulului. Sub un microscop foarte puternic este ales cu ajutorul unei micropipete a unui singur spermatozoid, invelisul ovulului este deschis si se indeparteaza zona protectoare, dupa care este introdus spermatozoidul in citoplasma ovulului.
Ovulul este examinat a doua zi pentru a se vedea daca a avut loc o fecundare normala.

Odata ce fecundarea a avut loc cu succes, are loc procedura de transfer a embrionului (embriotransfer) cu ajutorul unui cateter special in uter.

Cand se recomanda ICSI?

Procedura ICSI este recomandata atunci cand exista suspiciuni cu privire la o fecundare dificila. Cele mai multe cupluri care recurg la aceasta metoda sunt cele care se infrunta cu infertilitatea masculina. Infertilitatea masculina, in aceste cazuri, este cauzata de motilitatea scazuta a spermatozoizilor, de o cantitate redusa de sperma, de o calitate redusa a spermei, ori incapacitatea spermatozoizilor de a penetra ovulul.

In cazul in care pacientul sufera de azoospermie, exista posibilitatea extragerii unui numar mic de spermatozoizii cu ajutorul unei punctii testiculare („open biopsy”), care are loc sub anestezie locala sau intravenoasa. Pentru procedura ICSI sunt alesi cei mai buni spermatozoizi (calitativi).

Aceasta metoda este adesea folosita si de cuplurile in care barbatul a recurs la vasectomie si a ales sa isi criogeneze spermatozoizii.

Sansele de reusita

S-a observat ca prin metoda ICSI fecundarea are loc la aproximativ 75% din cazuri de cupluri in care sterilitatea este de cauza masculina, insa sansele unei sarcini sunt tot de 20-25% pentru ca se realizeaza prin embriotransfer.

 

Surse de informare pentru articole:

http://www.ucsfivf.org/ucsf-icsi.htm
http://www.asrm.org/Patients/FactSheets/ICSI-Fact.pdf
http://www.americanpregnancy.org/infertility/icsi.html
http://www.webmd.com/infertility-and-reproduction/guide/intracytoplasmic-sperm-injection-for-infertility


Autor: E-fertilitate.ro | Data: 17-03-2018 06:40

Vezi toate articolele
Cuvinte cheie:
Injectia intracitoplasmatica cu sperma, fertilitate, infertilitate, metode de fertilizare

Comentarii | Comentariul tau

Produse recomandate


  • Detalii

  • Detalii

  • Test de fertilitate - STOC EPUIZAT

    Test de fertilitate - STOC EPUIZAT

    - STOC EPUIZAT- Acest produs este indisponibil! Este cea mai buna alegere pentru femeia moderna -... Detalii

ILIFT - totul pentru frumusetea ta!

PROTECTIA CONSUMATORILOR - ANPC - http://www.anpc.gov.ro

Reteaua de magazine online Reteaua de magazine online loveRnet

E-fertilitate.ro - Vrei sa stii cand este momentul optim pentru a concepe un copil?Vrei sa stii  cand trebuie sa ai grija caci exista riscul unei sarcini nedorite? Vrei sa-ti imbunatatesti  tonusul? Vrei sa afli daca esti insarcinata?Nu stii ce  produsele pentru fertilitate sa folosesti ... ACCESEAZA www.e-fertilitate.ro si AI RASPUNSURILE GATA !!!!